Monaco este capitala neoficială a supercarurilor şi vehiculelor de înaltă performanță! Zilnic pe străzile acestui oraş se pot vedea cele mai spectaculoase modele produse vreodată de constructori sau ateliere de tuning.

Cu toate acestea, sunt câteva weekend-uri pe an în care numărul modelelor exotice creşte considerabil, chiar şi după standardele din Monaco.

Weekend-ul în care se găzduieşte etapa de Formula 1 este unul dintre ele, iar celălalt este când are loc evenimentul Top Marques.

Top Marques este un fel de sărbătoare a luxului. Maşini, bărci, tehnologie, modă şi orice altceva are o etichetă de preţ cu multe zerouri.

Din păcate, în ultimii ani Top Marques a fost umbrit de comportamentul unora dintre participanţi. Cum era de aşteptat, când cei mai bogaţi şi mai puternici oameni din lume se întâlnesc în acelaşi oraş în maşinile lor speciale, fiecare încearcă să iasă în evidenţă. Oraşul se umple de fani care abia aşteaptă să surprindă un moment inedit, iar mulţi ar face orice pentru a obţinute acest rezultat. Unii intră pe şosea printre maşini, cum este cazul clipului video de mai jos:

Cu ocazia Top Marques, poliţia din Monaco adoptă o politică de toleranţă zero pentru a descuraja orice fel de comportament periculos. Spre exemplu, dacă turezi motorul inutil sau faci un burnout, maşina ta este confiscată şi reţinută de poliţie, uneori câteva zile.

Rezultatul este un garaj al poliţiei care arată ca un salon auto de supercaruri, după cum şi faimosul vlogger Shmee150 a observat în clipul video filmat în acest spaţiu.

NICIUN COMENTARIU