(VIDEO) Vezi cum este vopsită caroseria modelului Lada 4×4 la uzina AvtoVAZ!

582

Compania AvtoVAZ a publicat un material video în care prezintă procesul de vopsire a caroseriei modelului Lada 4×4. O mică prezentare a fabricii a fost efectuată de un angajat al liniei de vopsire.

Potrivit reprezentantului constructorului rus, întregul proces este alcătuit din câteva etape. În primul rând, caroseria mașinii este spălată și degresată cu soluție alcalină, iar apoi transportată într-o cameră cu aburi de fosfat pentru a crește duritatea și rezistența la uzură.

În etapa finală a pregătirii, caroseria trece prin procesul de cataforeză. Datorită reacției electrolitice, stratul protector este fixat pe suprafața metalică, după câteva sesiuni, corpul tratat este transportat spre linia de vopsire.

Întregul proces este automatizat, însă linia de vopsire este supravegheată de un angajat al uzinei. Acesta trebuie să se asigure că toate lichidele tehnologice sunt apălicate la timpul lor, presiunea în sisteme este la nivelul potrivit, iar roboții care transportă caroseriile funcționează fără erori.

NICIUN COMENTARIU