Drag racing-ul este un sport auto impresionant care a adunat mii de fani din toată lumea. Însă pe cât de fascinant este acesta, pe atât și de periculos. Lucrurile devin și mai serioase atunci când vorbim de liga profesionistă unde participă adevărați monști cu mii de cai putere, capabili în timp și distanțe scurte să atingă viteze de peste 400 km/h.

Nu de fiecare dată însă, în timpul acestor curse merge totul bine și planificat. Astfel, fiecare pilot își asumă riscul unei situații excepționale, cum ar fi parașuta de frânare care câteodată poate să nu se deplieze, un ax rupt sau chiar explozia motorului.

Anume în una din aceste situații s-a pomenit și pilotul Mike Bowman, care conducea un dragster construit la baza unui Chevrolet Chevelle produs în anul 1969. În timpul cursei, după ce a parcurs distanța de 402 metri în doar 5.89 de secunde, atingând viteza de 410 km/h, pilotul a început să frâneze, iar parașuta care trebuia să oprească dragsterul a refuzat să deplieze, bolidul fiind stopat de plasa de siguranță!

Incidentul care îți face pielea de găină poate fi urmărit în imaginile ce urmează. Menționăm că pilotul vehiculului nu a avut de suferit în urma impactului.

NICIUN COMENTARIU