Una dintre cele mai rapide variante sportive ale clasei compacte – din punctul de vedere al resurselor, cea de-a patra generație a modelului Volkswagen Golf R combină cu succes un benzinar 2.0 turbo cu o cutie robotizată DSG și un sistem de tracțiune integrală pentru o serie de performanțe demne de invidiat.

In condiții maxime de aderență, vehiculul de aproximativ 300 CP care îi avem în stoc, a companiei germane reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in circa 4.6 secunde sau, daca vrei, o idee mai repede comparativ cu un BMW M5 din generatia E60, care ascunde sub capota un V10 de cinci litri și 507 CP!

Plus la astea, dacă ar fi să îi oferim un șir de modificări extreme ale trenului de propulsie, situatia se schimba radical, după cum urmează să ne demonstreze chiar următorul exemplar, aparent cel mai rapid Volkswagen Golf R din Puerto Rico – datorita motorului în patru cilindri, îmbunătățit pentru a dezvolta o putere maxima de 641 CP!!!

Printre ultimele victime ale acestui exemplar de origine germană se numără și o gamă variată de muscle car-uri americane, în a carei compoziție și-a făcut loc chiar și un Dodge Challenger SRT Hellcat cu mai bine de 900 CP prezenți la datorie!

NICIUN COMENTARIU