Visezi la un EV? O companie franceză transformă orice maşină într-una electrică cu doar 8.500 de euro!

160

Compania franceză Transition-One a creat o metodă siplă și accesibilă prin care orice automobil poate fi convertit de într-un vehicul pur electric. Oficialii au prezentat recent și primul prototip reprezentat de un Renault Twingo produs în anul 2009, care a devenit un EV cu acte în regulă și autonomie de 180 km.

Modulele bateriei sunt împrumutate de la modelele Tesla, care au fost scoase din uz. Acestea la rândul lor sunt instalate în trei zone ale maşinilor: una în fostul compartiment al motorului şi două în spaţiul ocupat anterior de rezervorul de combustibil. Întregul sistem electric are o masă de circa 120 de kilograme, aproximativ la fel ca un sistem de propulsie clasic.

Potrivit fondatorului companiei, Aymeric Libeau, Transition-One vine în ajutorul celor care nu-şi pot permite să achite un preţ destul de costisitor pentru un vehicul electric.

Transformăm cele mai populare modele europene în maşini electrice”, declară mândru acesta. Libeau este încrezător că va reuşi să convertească în jur de 4.000 de maşini doar în cursul anului 2020.

În acest moment, cele mai populare modele înseamnă care apelează la serviciile companiei noastre sunt: Renault Twingo II, Fiat 500, Citroen C1, Peugeot 107, Toyota Aygo şi VW Polo. Întreaga operaţiune de conversie costă în jur de 8.500 de euro, dar, dat fiind faptul că în Franţa guvernul subvenţionează astfel de iniţiative, preţul final pentru francezi este mai mic, în jur de 5.000 de euro.

Conceptul este unul destul de interesat, însă preţul de 8.500 de euro şi autonomia relativ mică face ca un model electric citadin de pe piaţa second-hand, cum ar fi un Smart electric sau Fiat e500, să fie o propunere mai atractivă.

Cu performanţe mai bune şi un preţ mai agresiv, Transition-One ar putea inaugura o nişă de succes.


NICIUN COMENTARIU