Volkswagen implicat într-un nou scandal! Nemții au creat o publicitate pentru care au trebuit să-și ceară scuze public

430

O publicitate care avea scopul de a spori popularitatea și vânzările noului Golf 8, a devenit un adevărat coșmar pentru constructorul Volkswagen. Conducerea companiei a fost nevoită să-și ceară scuze în public din cauza materialului video difuzat.

Au trecut puțin peste patru ani de la renumitul scandal Dieselgate, în care Volkswagen a fost acuzat de folosirea unui dispozitiv special pentru a truca testele de emisii și consum de carburant. Acum nemții iarăși s-au trezit într-o situație dificilă, din cauza unui video creat pentru a promova noul Golf, dar care s-a dovedit a fi rasist.

Publicitatea care a apărut pe paginile de Facebook și Instagram a constructorului din Wolfsburg, surprinde o persoană de culoare în timp ce este manevrată de două mâini albe, într-un mod absolut lipsit de bunul simț, după care aceasta este aruncată, la propriu, într-o cafenea al carei denumire s-ar traduce drept „Micul Colonist”scrie publicația BBC.

Totodată, internauții au observat că literele din video care compun sloganul „Der Neue Golf”, apar pe rând, astfel că la un moment dat se formează cuvântul ”neger”, care nu ar avea nevoie de traducere.

Toate aceste lucruri adunate, au cauzat un scandal uriaș în mediul virtual, însă cei de la Volkswagen au ales să-l ignore și să țină apărare reclamei video.

Ulterior, șefii companiei au revenit cu o nouă reacție asupra situației create și au ținut să-și ceară scuze adăugând că „nu tolerează nicio forma de rasism, xenofobie sau discriminare”.

NICIUN COMENTARIU