Am văzut-o și pe asta, succesoarea modelului Lancia Stratos, un concept care nu prea se ridică la nivelul așteptărilor

257

Manifattura Automobili Torino, prescurtat MAT şi New Stratos Gbr, sunt companiile care vor să readucă numele acestui supercar simbolic pe limbile tuturor. în cadrul primului Salon Auto Internaţional din Eropa din acest an, Geneva Motorshow 2018.

Iar AutoExpert sunt cei care vă prezintă și pozele cu acest bolid, producția căruia va fi limitată numai la 25 de unități. Puterea motorului anunțată este sub pragul de 600 cai putere, însă mai fascinant decât performanțele este prețul de peste 800.000! Sincer să fiu, nu știu cine ar fi gata să plătească asa bani pe o mașină despre care încă prea puține se cunosc.

Mai exact, inginerii au pregătit garnitura tehnică împrumutată de pe Ferrari F430 Scuderia, iar aici intră motorul V8 de 4.3 litri ce dezvoltă în jur de 540 cai putere și 519 Nm de cuplu motor. New Stratos, denumirea oficială a mașinii, va putea accelera de la zero la o sută în 3.3 secunde, iar pentru cei 200 km/h va avea nevoie de 9.7 secunde. Viteza maximă ajunge la 330 km/h.

Prototipul, însoțit de un exemplar prost restaurat Lancia Stratos, au fost expuse la Salonul Auto de la Geneva, astfel că au putut fi inspectate minuțios.

 

NICIUN COMENTARIU