Are un preţ de start de circa 399.000 de dolari şi se prezintă drept primul automobil-zburător din lume. Acesta este PAL-V Liberty, vehiculul care va putea fi admirat la Salonul Auto de la Geneva chiar în luna martie a acestui an.

Şi nu este vorba despre vreun prototip! Constructorul ne dă asigurări că automobilul va ajunge în faimosul oraş elveţian deja în forma gata de producţie în serie. De altfel, compania mamă acceptă deja şi primile comenzi, dacă acestea vin însoţite de un avans de minim 2.500 de dolari.

Vehiculul cu trei roţi se poate transforma într-un soi de elicopter-aeroplan în numai 5-10 minute şi se poare ridica deasupra pământului cu ajutorul a două elice, puse în mişcare de motoarele Rotax. De menţionat că minunea inginerească, la care au visat mulţi oameni de ştiinţă, corespunde atât standardelor europene cât şi celor din SUA. Totuşi, Liberty mai are nevoie de câteva certificate care să îl facă liber în utilizare deja în 2019. Bine de ştiut că primul concept a apărut în 2008, iar trei ani mai târziu au început testele de zbor. Iată că acum visul unora poate deveni realitate.

Iar dacă sunteţi foarte nerăbdători să puneţi mâna pe un exemplar, va trebui să achitaţi suma de 599.000 de dolari în loc de 399.000. În schimb, veţi deveni proprietarul primilor modele, numite Liberty Pioneer Edition, care se vor remarca cu un interior mai rafinat, lucrat manual, dar şi vopsea exterioară deosebită.

NICIUN COMENTARIU