Geneva: McLaren Senna, supercarul de circuit a debutat în Elveția alături de versiunea GTR

167

Cu 800 de cai putere și 800 Nm de cuplu motor, noul McLaren Senna este cel mai proaspăt supercar britanic care să survoleze circuitul, omologat pe deasupra și pentru drumurile publice. Sportiva este înzestrată cu un V8 de 4.0 litri volum, capabil să te aducă la prima sută la oră în doar 2.8 secunde.

Viteza maximă atinsă se ridică la 340 km/h, însă nu acestea îi sunt meritele principale. De la zero la 200 km/h, supercarul ajunge în numai 6.8 secunde, este super ușor, cântărind 1.198 de kilograme, parcurge în numai 9.9 secunde și poate genera o forță de apăsare de până la 800 de kilograme, mulțumită bodykitului aerodinamic și eleronului masiv care, apropo, cântărește mai puțin de cinci kilograme, însă rezistă la forțe de până la 100 de ori mai mari.

Alături de acesta a putut fi văzută și versiunea de circuit Senna GTR, care arată mult mai agresiv și posedă elemente aerodinamice proeminente. Numărul de modele produs va fi limitat la 75 de unități, dintre care, în ziua prezentării 50 de bucăți erau deja procurate. Până la urmă, se zvonește că ar fi fost cumpărate toate!

Vedeți-le aici cum arată!

Mulțumim partenerului general al expediției noastre, Lukoil Moldova, pentru suportul acordat echipei AutoExpert.

NICIUN COMENTARIU