Compania Mercedes a prezentat versiunea de performanţă al noului G-Class de ultimă generaţie. Varianta G63 a primit un tren de propulsie nou şi a devenit cu aproape o secundă mai rapid decât modelul precedent, în exerciţiul de accelerare de la 0-100 km/h.

Offroader-ul este echipat din uzină cu un propulsor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care permite deconectarea a patru cilindri în cazuri în care motorul nu este forţat. Acesta este capabil să dezvolte 585 CP şi un cuplu maxim al motorului de 850 Nm, disponibil în diapazonul de 2.500-3.500 rotaţii pe minut. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu nouă trepte care permite alegerea rapoartelor cu ajutorul padelelor. Acest motor vine în schimbul fostului motor de 5.5 litri volum Bi-turbo, care dezvolta 571 CP.

Noul Gelandewagen accelerează de la 0-100 km/h în doar 4.5 secunde, adică cu 0.9 secunde mai rapid decât modelul de generaţia trecută. Viteza maximă pe care o atinge acest G-Class este de 220 km/h în varianta standard şi 240 km/h în varianta dotată cu pachetul AMG Driver‘s package. Dacă dintr-un motiv v-ar interesa consumul de combustibil al acestui monstru, atunci trebuie să ştiţi că pe hârtie Mercedes-AMG G63 consumă 13.2 litri de benzină la 100 de kilometri, adică cu 0.6 mai puţin decât generaţia trecută.

Debutul public al modelului este programat pentru Salonul Auto de la Geneva, care se va desfăşura la începutul lunii martie. Reprezentanţii companiei susţin că primele vânzări ale lui Mercedes-AMG G63, vor începe în luna iunie a anului 2018, însă preţurile încă sunt ţinute în secret.

NICIUN COMENTARIU