Geneva: W Motors a dezvăluit Fenyr SuperSport, supercarul de 1.4 milioane de dolari

146

Fenyr SuperSport s-a prezentat la Geneva Motor Show în varianta sa finală. Construit de W Motors în parteneriat cu Magna Steyr și propulsat de un motor dezvoltat de RUF, supercarul din Dubai este un alt punct de atracție pentru vizitatorii salonului auto elvețian.

Principalele trăsături ale mașinii sunt motorul de 800 de cai putere, ușile cu deschidere inversă (suicide doors, ca la Rolls-Royce) și motorul boxer de 3.8 litri volum, turbo-aspirat care să pună pe roți 800 de cai putere și 980 Nm de cuplu motor. Cuplat la transmisia cu 7 rapoarte, Fenyr SuperSport poate accelerea până la 100 km/h înnumai 2.7 secunde iar cu acceleratorul la podea se poate atinge o viteză maximă de 395 km/h.

Sportiva cântărește 1.350 de kilograme, menținând o greutate redusă în mare parte datorită panourilor fabricate din fibră de carbon. Sub jantele enorme se ascunde un sistem de frânare cu discuri de 420 de mm în diametru, atât pe față cât și pe spate ceea ce îi garantează suficientă forță de frânare atunci când ai nevoie cel mai mult.

W Motors planifică să construiască doar 25 de exemplare ale acestui model Fenyr SuperSport, fiecare dintre care pornește de la 1.4 milioane de dolari și pentru ca nimeni să nu se asemene, designerii promit un nivel de customizare înalt și corespunzător pretențiilor clienților acestei companii.

Mulțumim partenerului general al expediției noastre, Lukoil Moldova, pentru suportul acordat echipei AutoExpert.

NICIUN COMENTARIU