Kia ne-a adus la Geneva un nou model de Ceed! Și este în totalitate nou, de la platformă, design, motoare și până la nume. Vedeți mai jos cum arată și aflați cele mai importante informații despre hatchback-ul sud coreenilor.

Cel mai bine vândut model din gama Kia are un rol acum și mai important, de a nu dezamăgi clienții fideli mărcii, astfel că odată cu noua generație era de așteptat să vedem îmbunătățiri majore în comparație cu predecesorul său. Schimbarea care se observă din prima este lipsa apostrofului în denumire, adică trecerea de la Cee’d la Ceed! Urmează apoi designul, dezvoltat în centrul de dezvoltare Kia din Frankfurt, cu ușoare influențe de la modelele precedente însă mult mai modern și adaptat pieței moderne.

Cu lumini de zi LED incluse standard, materiale de asamblare mai calitative, display central de până la 8.0 inch, suport bluetooth, parbriz încălzit, faruri automate, keyless go, sacune încălzite și ventilate pe față sau încălzire pentru scaunele spate, zonă de încărcare wireless pentru telefoane(!), sistem audio JBL, un interior ergonomic și mai spațios, atât pe interior cât și cu un volum portbagaj mai mare cu 15 litri, Kia se pregătește să cucerească noi clienți pe piața Europeană, dar și la noi acasă!

Sub capotă, va debuta o nouă motorizare de 1.4 litri Turbo (T-GDI) care va înlocui propulsorul de 1.6 litri pe benzină și care se laudă cu 140 de cai putere. Alte motoare oferite sunt vechiul 1.4 MPI de 100 CP (nu foarte eficient și nici puternic), 1.0 Turbo de 120 CP și unitatea 1.6 litri diesel în versiuni de 115 și 136 cai putere. Cutia manuală este oferită standard, iar pentru 1.4 T-GDI și 1.6 diesel sunt disponibile opțional transmisiile automate cu șapte trepte și ambreiaj dublu.

Mulțumim partenerului general al expediției noastre, Lukoil Moldova, pentru suportul acordat echipei AutoExpert.

NICIUN COMENTARIU