LIVE Geneva: Jaguar I-Pace, crossoverul electric de serie își anunță debutul

173

Până a răsfoi pozele cu cel mai nou crossover electric din gama Jaguar, reținei cele mai importante date despre acesta, are 400 de cai putere și poate asigura o autonomie de 480 de kilometri. Iar acum fuguța la galeria de poze!

Două motoare electrice și o baterie de 90 kWh pentru un total de 400 CP, 696 Nm de cuplu motor și circa 480 km autonomie. Cu aceste cifre amețitoare, Jaguar vine să le strice torta celor de la Tesla, din oferta cărora face parte Model X. Deși pare foarte compact ca și dimensiuni, măsurând 4.682 mm, crossoverul are un ampatament de tocmai 2.990 mm (mai mult decât Skoda Superb!) și un volum portbagaj de 656 litri!

Din meniul britanicilor fac parte grilele active pentru răcirea bateriilor, jantele de 22 de inch, blocuri optice Matrix LED, sistemul de infotainment Touch Pro Duo, două ecrane tactile poziționate pe consola centrală, Head-Up Display și instrumentele de bord se digitale Interactive Driver Display cu o diagonală de 12 inch.

Încărcarea bateriilor la o stație de 100 kWh durează 40 de minute pentru a stoca 80% din energie, însă la o priză normală pentru același volum mașina va sta 10 ore ”legată” de priză. Însă pentru 100 km autonomie, la priza de 100 kWh, va fi nevoie de numai 15 minute. Garanția oferită de producător pentru baterii constituie 160.000 de km sau 8 ani.

Mulțumim partenerului general al expediției noastre, Lukoil Moldova, pentru suportul acordat echipei AutoExpert.

NICIUN COMENTARIU