Bentley Bentayga PHEV
Britanicii introduc versiunea hybrid pe o mașină supranumită cel mai luxos SUV de pe planetă. Iar dacă o parte din afirmația aceasta se datora motorului W12, acum este doar un off-roader bine lucrat, calitativ asamblat și extrem de scump, sub logourile căruia se regăsește un Porsche Cayenne. Nu doar că împart aceeași platformă, de acum vor împărți și aceeași motorizare hybrid, un V6 de 3.0 litri volum, pe benzină, ce lucrează în tandem cu motorul electric pentru un total de cel puțin 400 de cai putere. Bateria de 10.8 kWh va putea fi alimentată și de la priză.

 

Același lucru se referă și la Bentley Bentayga V8 (vezi mai sus, înfrățirea cu Porsche), despre care se știe că va utiliza ultima creație a inginerilor germani. Unitatea turbo-aspirată pune la dispoziția celui aflat la volan un total de 550 de cai putere și 770 Nm de cuplu motor, care te pot catapulta de la zero la prima sută în numai 4.5 secunde. Amintim că vârful de gamă W12 face același exercițiu în 4.1 secunde. Viteza maximă pentru Bentayga V8 ajunge la 290 km/h, iar dacă britanicii nu mint, atunci consumul de carburanți se ridică la 11.4 litri, în regim mixt. Îi credem pe cuvânt?

Apropo, pentru această versiune, Bentley a introdus un nou set de jante de 22 inch și un sistem de frânare mai performant, cu discuri ceramice de 440 mm diametru pe față și 370 mm pe spate.

Vedeți și Bentley Continental GT, tot aici, la Salonul Auto de la Geneva.

DCIM100GOPROGOPR4211.JPG

Mulțumim partenerului general al expediției noastre, Lukoil Moldova, pentru suportul acordat echipei AutoExpert.

NICIUN COMENTARIU