Concurentul lui Porsche Panamera, noul Mercedes-AMG GT4 este pe cale să fie prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Geneva 2018. Despre acest lucru a vorbit CEO-ul AMG, Tobias Moers.

Conducerea AMG a mărturisit jurnaliştilor că „unele persoane” deja au văzut maşina reală, fiind surprinşi cât de apropiată este aceasta de conceptul prezentat anterior. Nu e de mirare astfel că germanii au reuşit să îşi definitiveze prototipul pentru primul salon auto din acest an.

Construit pe platforma MRA, GT4-ul se înfrăţeşte cu E-Class şi CLS, de la care va prelua de altfel o sumedenie de componente şi inovaţii şi, nu în ultimul rând, clienţii. Cei de la Mercedes susţin că având deja o bază de clienţi fideli conceptului CLS, aceştia abia aşteaptă să treacă pe noul GT4, în timp ce alţii ar trebui să migreze din curtea vecină, adică de la Porsche.

Pentru a separa CLS-ul de GT4 cât mai eficient, germanii au limitat versiunile de performanţă pentru cel dintâi, cu modelul CLS 53, urmând ca toată plăcerea unui sportcar să poată fi accesată doar în GT4.

Iar în ce priveşte motorizarea, probabil nu va fi o surpriză pentru nimeni faptul că Mercedes va utiliza serviciile aceluiaşi V8 de 4.0 litri, bi-turbo, capabil să livreze până la 612 cai putere şi 850 Nmde cuplu motor. Asta desigur ar putea fi versiunea de top, însă pentru cei mai puţin fideli secundelor pe circuit, germanii au luat în calcul lansarea unui hybrid.

NICIUN COMENTARIU