Lexus IS primește un motor turbo de 2 l volum!

29

Lexus IS, rivalul lui Audi A4 și BMW seria 3 primește o nouă motorizare turbo!

Niponii cunoscuți ca cei mai conservatiști din industria auto au cedat în fața motoarelor turbo aspirate. Avantajele lor erau demult demonstrate și le-au permis rivalilor să meargă mult înainte la capitolul motorizări. Iată că cei de la Lexus au declarat că sedanul IS va primi un propulsor de 2 l volul turbo de 241 CP și un cuplu motor de 350 Nm!

Lexis-IS-200t-1

Cu noul motor, Lexus IS 200t poate accelera pînă la 100 km/h în 7 secunde, viteza maximă atingînd 230 km/h. Se pare că noul propulsor vine să-l înlocuiască pe actualul benzinar de 2,5 l și 204 CP care are performanțe mult mai modeste. Astfel, Lexus IS 200t este mai rapid dar și mai econom totodată decît versiunea IS 250, consumul mediu anunțat de producător fiind de 7 l pentru 100 de km parcurși. La aceasta contribuie și cutia de viteze în 8 trepte – Speed Sport Direct Shift care a fost inițial conceputa pentru RC F high-performance coupe.

Lexis-IS-200t-2

Trebuie să recunoaștem că, noua motorizare a debutat inițial pe modelul NX și RX, sedanul IS fiind al treilea model din gamă dotat cu acest propulsor. Altfel spus, trebuie să ne aștem că această motorizare se va regăsi și pe sedanurile mai mari, ES și GS, lucru care mă face să sper că aceste modele vor avea un opre’ mai atractic pe piața autohtonă, grație accidezol pentyru devamare mai mici.

Lexis-IS-200t-3

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ