Sebastien Loeb a câştigat pentru a patra oară consecutiv Raliul Mexicului

Plecat în ultimele trei probe speciale cu un avans de peste 55 de secunde, Sebastien Loeb şi-a permis luxul de a pilota precaut pe tot parcursul zilei de duminică. Sextuplul campion mondial nu a obţinut nicio victorie de etapă şi a terminat cel mai sus doar pe locul 4, în ultima probă specială a zilei. Chiar şi în aceste condiţii, francezul a câştigat fără emoţii Raliul Mexicului, cu peste 24 de secunde în faţa rivalilor săi.

În condiţiile în care victoria lui Loeb era inevitabilă încă de sâmbată, punctul de atracţie al ultimei zile a fost lupta pentru locul 2 dintre alţi doi piloţi ce concurează cu Citroen C4 WRC. Sebastien Ogier a lăsat senzaţia că va obţine a doua poziţie după ce a câştigat PS 19, însă Solberg s-a impus la limită în faţa rivalului său în PS 21 şi PS 22. Norvegianul şi-a adjudecat locul 2 chiar în ultima probă specială, devansându-l pe Ogier cu numai 1.1 secunde.

Asa cum era de aşteptat, Mikko Hirvonen a urcat pe locul 4 în defavoarea lui Jari Matti Latvala în urma ordinelor primite de la şefii BP Ford. Strategia a fost recunoscută de Latvala chiar la finalul PS 21, în timpul căreia a încetinit şi a terminat la peste 50 de secunde în spatele coechipierului său.

Stobart Ford nu a reusit să-şi îndeplinească obiectivul de a termina pe locul 5, întrucât Henning Solberg a încheiat Raliul Mexicului doar pe 6, urmat de Federico Villagra, pilotul celor de la Munchi’s Ford. Ceilalţi patru piloti de WRC implicaţi în Raliul Mexicului (Kimi Raikkonen, Dani Sordo, Matthew Wilson şi Ken Block) au abandonat pe parcursul primelor două zile de concurs din cauza unor accidente.

În urma rezultatelor înregistrate în Mexic, Loeb a urcat pe prima poziţie în clasamentul general cu 43 de puncte, urmat de Mikko Hirvonen cu 37 puncte. Locul 2 obţinut în America de Sud i-a permis lui Petter Solberg să acumuleze 20 de puncte şi să urce pe locul 5, în spatele lui Sebastien Ogier şi Jari Matti Latvala, ambii cu câte 25 de puncte.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ