Precum deja ne-am obișnuit, Inspectoratul Național de Patrulare, publică pe pagina sa de Facebook, rezultatele operațiunilor desfășurate în zilele de weekend.

De această dată însă, nu s-au putut evita consecințele dramatice, iar alcoolul consumat la volan a luat viața unui om! Astfel, în seara zilei de 29 iulie, în satul Halahora de Jos, raionul Briceni, un șofer de 24 de ani, aflându-se în stare de ebrietate avansată, 1,05 mg/l, a tamponat mortal un biciclist, de 61 de ani. Conducătorul auto a fost găsit de ofițeri ascuns în pădure la o distanță de 2 km de la locul accidentului.

Fiind verificat de inspectori de patrulare în baza de date, s-a stabilit că conducătorul auto a fost documentat și anul trecut pentru stare de ebrietate la volan, însă drept sancțiune a primit doar muncă neremunerată în folosul comunității.

Menționam că în week-end ofițerii INP au desfășurat acțiuni de depistare a șoferilor în stare de ebrietate pentru a înlătura consecințele unor accidente rutiere produse din această cauză. Astfel, în doar 3 zile, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volanul automobilului 95 de șoferi băuți, dintre care 3 motocicliști și 7 în stare de ebrietate narcotică.

NICIUN COMENTARIU