2017: Sfârşit de carieră pentru Dodge Viper!?

29

Continentul american se poate lăuda cu o istorie bogată în industria auto, cea care a dat naştere unor sportcar-uri emblematice cum sunt Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Dodge Challenger, Dodge Charger, Shelby Cobra, Dodge Viper, dar şi multe altele. Iar dacă primii trei menţionaţi, continuă să fie printre cei mai populari la ora actuală, atunci pentru Dodge Viper viitorul nu pare a fi la fel de luminos. 

Potrivit site-ului Allpar, cel mai nou contract de parteneriat, încheiat între cele două părţi Fiat Chrysler şi UAW, include şi o prevedere, în care este stipulată scoaterea din producţia de serie a modelului Dodge Viper, până la finele anului 2017. Decizia poate surveni drept urmare a cererii foarte scăzute pentru „vipera” de peste ocean, care în ciuda performanţelor sale, a înregistrat vânzări extrem de scăzute.

În acelaşi raport, se menţionează faptul că Dodge Viper nu va beneficia de un succesor, iar acest lucru se traduce implicit ca sfârşit de carieră pentru sportcarul american.

Amintim că actuala generaţie este dotată cu un propulsor imens cu zece cilindri în V şi un volum de 8.4 litri. Acesta produce un total de 645 de cai putere şi 812 Nm de cuplu motor!

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ