A achitat amenda de 100 de lei dar a primit alta de 1000 de lei de la executorii judecătoreşti

170

Şoferii care nu plătesc amenzile pentru încălcarile fixate de camerele de supraveghere sunt luați la ochi de către executorii judecătoreşti. Un caz similar s-a întâmplat şi cu unul din şoferii din capitală, care după ce a primit un proces verbal prin care este înştiinţat că are de achitat o amendă în mărime de 100 de lei pentru încălcarea regulilor de circulație, a primit şi o scrisoare de la un executor judecătoresc, potrivit căreia în loc de 100 de lei pentru amendă, trebuie să achite o sumă de aproape 1000 de lei, aici fiind incluse taxele de stat dar şi taxele executorului judecătoresc.

Șoferul susține că cu o zi înainte de a primi scrisoarea recomandată de la executorul judecătoresc, ar fi achitat amenda. Este de precizat că recent Ministerul de Interne a apelat la ajutorul executorilor după ce sute de conducători auto au neglijat citaţiile primite de la Centrul Unic de Monitorizare.

Conform acordului semnat de cele două structuri, executorii judecătoreşti vor anunţa şoferii despre amenzi, iar cei care nu le vor plăti vor rămâne fără bunuri. Cei care primesc citaţia despre încălcarea regulilor de circulaţie urmează să comunice poliţiei în termen de 10 zile dacă se aflau ei sau o altă persoană la volanul maşinii în timpul încălcării comise.

În cazul în care conducătorul auto nu va face acest lucru, va veni rândul executorilor judecătoreşti să-l informeze. Şoferii vor avea la dispoziţie o lună pentru a achita amenda. În caz contrar, bunurile îi vor fi sechestrate şi scoase la licitaţie. Executorii judecătoreşti informează zilnic până la 50 de şoferi desprte amenzile pe care trebuie să le achite, iar în aproximativ o lună toţi răuplatnicii vor primi înştiinţări de la executori.

Pentru a aduce un strop de lumină şi mai multă claritate cu privire la acţiunile executorilor judecătoreşti dar şi ce are de făcut un şofer în acest caz, redacţia AutoExpert a cerut ajutorul mai multor avocaţi. Astfel că în scurt timp vom reveni cu noi informaţii utile conducătorilor auto. Rămâneţi aproape!

12025332_566224590192303_1870424064_n

12048654_566224596858969_75146343_n

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ