A fost dezvoltată pentru a bate Maybach-ul! Vezi cum arată limuzina de lux creată de chinezi

544

Noul model a chinezilor Hongqi H9, vine să bată celebra limuzină germană Mercedes-Maybach! Vehiculul a fost prezentat recent, în cadrul unui eeniment special desfășurat la Beijing. În traducere, Hongqi înseamnă “Drapelul Roșu”, un simbol al comunismului.

Modelul de lux a fost gândit de concernul FAW, anume pentru elita din China. Până în acest moment, branduș a mai dezvoltat alte patru modele, trei dintre care sun SUV-uri și au un succes deosebit printre clienții chinezi. Aproape 5.000 de mașini a vândut constructorul chinez în 2017, pentru ca numărul lor să ajungă la peste 100.000 în 2019.

Acum, FAW prezintă Hongqi H9, construit sub directiva fostului designer șef de la Rolls-Royce, Giles Taylor, angajat de constructorul chinez în 2018.

Limuzina primește o grilă a radiatorului de dimensiuni generoase, cu un chenar luminos și o continuare spre blocurile optice. Caroseria implică mânere escamotabile și poate fi vopsită în două culori.

La interior sunt folosite materiale naturale de lux, cum ar fi pielea și lemnul. Instrumentarul de bord digital redă informațiile relevante, în timp ce display-ul de la nivelul consolei centrale permite gestionarea funcțiilor mașinii.

Pasagerii din spate se vor bucura de scaune individuale, cu reglaj electric, încălzire și ventilație. Viitorul proprietar al limuzinei Hongqi poate comanda opțional un acoperiș panoramic, un sistem de ionizare și parfumare a aerului și ecrane amplasate în tetierele din față.

Sub capota limuzinei chineze, se ascunde un motor turbo de 2.0 litri volum în patru cilindri, care oferă 252 CP și 380 Nm sau, în varianta de top, o unitate V6 de 3.0 litri volum cu 272 de cai putere și 400 Nm. Aceasta din urmă este capabilă să accelereze de la 0-100 km/h în mai puțin de 8 secunde.

FAW are planuri îndrăznețe și planifică să vândă 200.000 de mașini în anul 2020, ca să ajungă la 1.000.000 de unități comercializate anual până în 2030. Mai mult, Hongqi le promite clienților că mașinile sale vor avea, începând cu 2021, funcții de rulare autonomă nivelul 4!

NICIUN COMENTARIU