A fost inaugurată cea mai puternică stație de alimentare pentru vehicule electrice din Europa!

290

Compania spaniolă petrolieră Repsol, a inaugurat recent cea mai puternică stație de alimentare a EV-urilor din Europa. Aceasta este situată pe autostrada A-8 din provincia Vizcaya și asigură o putere de 400 kilowați – valoare mai mare decât are nevoie oricare dintre vehiculele electrice actuale produse în serie.

Noua stație de încărcare a devenit cea de-a doua ”benzinărie” deschisă pe Peninsula Iberică în ultimul an, ambele aparținând firmei Ibil, deținută în comun de Repsol și Agenția de stat pentru electricitate Basque Energy Board.

Patru terminale de câte 400 de kilowați fiecare, sunt instalate la cea mai mare stație de service Repsol de pe autostrada A-8 din municipiul Abanto y Ciérvana din provincia Vizcaya. Această putere permite alimentarea bateriei unui EV în 5-10 minute, timp estimat pentru încărcarea unei baterii cu o capacitate de 40 kwh, de la 0-80%.

Până în prezent, cele mai puternice stații de elimentare, de 350 kilowați, au aparținut rețelei Iontiy, dezvoltată de BMW, Daimler, Ford și Volkswagen.

Cu toate acestea, nici un electrocar de serie produs în acest moment, nu va putea fi încărcat de la un astfel de terminal la putere maximă. Chiar și Porsche Taycan nu permite încă alimentarea la cei 350 de kilowați de care este capabil. Valoarea maximă care va deveni disponibilă începând cu anul 2021, este de 270 de kilowați. Tesla Model S Performance oferă și mai puțin, doar 200 de kilowați.

NICIUN COMENTARIU