A fost înregistrată cea mai mare comandă de EV-uri din istorie! Amazon a chetuit 5 miliarde de dolari

2039

Celebra companie Amazon înregistrează o nouă performanță după ce a comandat 100.000 de dube pur electrice de la compania Rivian! Aceasta este cea mai mare comandă de vehicule electrice din istorie, care i-a costat pe americani 5 miliarde de dolari!

Acest pas se încadrează în noul plan ce vizează protecția mediului, prezentat de Jeff Bezos în data de 19 septembrie. Gigantul vânzărilor online a declarat că 80% din energia folosită va proveni din surse regenerabile până în anul 2024, iar în 2030 să ajungă la 100%.

Primele mașini electrice cumpărate vor începe să livreze pachetele Amazon începând cu anul 2021, pentru ca în următorul an să atingă cifra de nu mai puţin de 10.000 astfel de vehicule electrice puse în exploatare. Grație acestei comenzi, start-up-ul american devene cel mai mare producător de vehicule comerciale electrice, depășind pe cei de la Mercedes-Benz sau Volkswagen!

„Nu mai vrem să mergem cu turma în această privinţă, am decis să ne folosim de nivelul şi puterea noastră pentru a face diferenţa în acest domeniu. Dacă o companie cu o infrastructură fizică gigantică, aşa cum este Amazon, care livrează 10 miliarde de pachete anual, poate să îndeplinească imperativele Tratatului de la Paris cu 10 ani mai devreme, atunci orice altă companie ar trebui să poată”, a declarat CEO-ul companiei Jeff Bezos.


NICIUN COMENTARIU