Cea de-a doua generaţie a celui mai popular SUV din gama Audi, modelul Q7, a ajuns pe mâna tunerului german ABT. Drept şoarece de laborator a fost aleasă versiunea echipată cu motorul diesel de 3.0 litri şi 272 de cai putere, iar rezultatul final întrece cu mult aşteptările.

Trebuie să recunosc că prima generaţie a lui Q7 mi se pare mult mai reuşită, aparent mai dinamică, mai robustă şi mult mai practică. Din păcate nu pot spune acelaşi lucru şi despre modelul actual, care seamănă mai mult cu un break pe roţi mari decât un SUV. Se pare că acest lucru ar putea fi corectat de specialiştii ABT, care au apelat la câteva trucuri de efect.

Primul pas a fost instalarea unui bodykit excentric şi pe măsură de opulent. Q şaptele s-a ales cu aripi şi praguri evazate, guri de ventilare masive, un spoiler pe hayon, dar şi un difuzor care să adăpostească finalele noului sistem de evacuare. Pentru a mai compensa din greutatea vizuală a maşinii, vehiculul de teren a primit şi un set de jante de 22 inch pe diametru, iar pe final, inscripţiile cromate ABT sunt cele care trădează intervenţia tunerului.

Şi pentru că aspectul exterior o cere, inginerii ABT s-au văzut nevoiţi să intervină şi în fişa caractersticilor tehnice. Astfel, proprietarii modelelor echipate cu unitatea de 3.0 litri diesel de 272 cai putere, se pot baza pe un program de tuning ce îi va răsplăti cu cel puţin 325 CP şi 600 Nm de cuplu motor! Adepţii benzinarelor însă, au de câştigat ceva mai mult, pentru că în loc de 333 CP (3.0 TFSI) vor avea acum 410 CP şi 520 Nm.

abt-unveils-qs7-suv-11

abt-unveils-qs7-suv-6

abt-unveils-qs7-suv-5

abt-unveils-qs7-suv-4

abt-unveils-qs7-suv-9

abt-unveils-qs7-suv-8

abt-unveils-qs7-suv-7

abt-unveils-qs7-suv-2

abt-unveils-qs7-suv-3

abt-unveils-qs7-suv-1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ