Accidente marca Pikes Peak

294

Accidente marca Pikes Peak

Pikes Peak este fără îndoială una din cele mai periculoase competiţii. Din păcate, Jeremy Foley avea să afle pe propria piele cât de periculos este traseul, ieşind în decord.

La mila 16, Mitsubishi Evolution 8 condus de Jeremy Foley avea să părăsească traseul, ieşind în decor.Rezultatul: un zbor de peste 30 de metri, 14 rostogoliri şi maşina complet distrusă. Graţie unui roll cage conceput de cei de la NASA atât pilotul, cât şi co-pilotul nu au suferit răni majore. După cum se vede din materialul video, pare foarte greu de crezut că au scăpat cu viaţă, însă sistemele de securitate şi-au făcut foarte bine treaba.

Celebra cursă de la Pikes Peak desfăşurată weekend-ul trecut a avut parte de un al doilea accident spectaculos, după cel prin care au trecut piloţii Jeremy Foley şi Yuri Kouznetsov.

Nefericitul protagonist al acestui incident a fost pilotul Paul Dallenbach, care s-a văzut cu acceleraţia blocată la scurt timp după ce a luat startul. Blocare acceleraţiei este o problemă foarte serioasă, însă devine dramatică atunci când e implicat un motor care dezvoltă 1.400 CP.

Din imaginile capturate de o cameră de filmat amplasată pe eleronul maşinii Banks Power se poate vedea cum lucrurile iau o turnură dramatică pentru pilot. Ajuns în treapta a 5-a, la o viteză de 210 km/h, Dallenbach râmâne neputincios la blocarea acceleraţiei şi devine simplu spectator la ieşirea maşinii de pe traseu. Din fericire, incidentul s-a petrecut într-o zonă fără spectatori iar pilotul a scăpat cu răni minore deşi impactul cu copacii aflaţi pe marginea drumului a fost unul extrem de violent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ