Acuzat pentru că ar fi condus în stare de ebrietate la volan, acest şofer şi-a găsit dreptatea în instanţă!

4168
Imagine simbol

Andrei Cibotaru a câştigat definitiv procesul contravenţional, pornit de un agent de circulaţie din oraşul Hânceşti pe motiv că ar fi condus în stare de ebrietate, scrie portalul crimemoldova.com.

Bărbatul a comunicat pentru CrimeMoldova că a fost oprit în Hânceşti, la 12 iunie 2017, de către Radu Pascari, care i-a zis că de la el miroase a alcool şi că trebuie să treacă testarea alcoolscopică. Cibotaru a acceptat, iar rezultatul testului a arătat o concentraţie de 0,26 g/l de alcool în aerul expirat. Şoferul a solicitat testarea repetată, iar de data aceasta concentraţia a fost de 0,16 g/l.

La cererea şoferului de a face un test repetat, de această dată la dispensarul narcologic, poliţistul a refuzat să îl ducă şi i-a reţinut permisul de conducere, i-a întocmit un proces contravenţional în baza articolului 233 şi a solicitat in instanţă amendă de 25.000 lei şi 3 ani lipsire de dreptul de a conduce. Procesul verbal a fost contestat în instanţă care i-a dat câştig de cauză lui Andrei (şoferul). Poliţistul, Radu Pascari, a înaintat un recurs la Curtea de Apel, unde însă prin decizia judecătorilor a fost respinsă acuzaţia şi menţinută decizia primei instanţe.

Acum Andrei Cibotaru pregăteşte un demers în instanţa civilă şi va cere ca Radu Pascari să-i achite şase mii de lei cheltuieli de judecată, dar şi prejudiciul moral. Păgubaşul a declarat că nu a avut acelaşi succes şi la Procuratură, unde l-a reclamat pe Radu Pascari că ar fi solicitat de la el mită de 10 mii de lei, pentru a-l lăsa în pace, şi că l-a plimbat cu maşina timp de o oră, pentru a-l convinge că trebuie să ia o decizie favorabilă polițistului.

Victima este de părere că Procuratura Hânceşti ar fi muşamalizat cazul pe motiv că tatăl agentului constatator, Vasile Pascari, a deţinut anterior funcţia de şef al Procuraturii Hânceşti. „Până la moment nu am primit nici o înştiinţare. Am auzit că a fost emisă o ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale, dar nu am văzut-o. Voi depune o cerere ca să-mi dea o copie a ordonanţei şi voi ataca-o”, a precizat Cibotaru.

NICIUN COMENTARIU