Veste tristă pentru fanii Mercedes-AMG, dar și pentru cei care admirau performanțele și sunetul grașios a propulsorului V8! Următorul AMG C63 ar putea primi un motor de doar 2.0 litri volum.

În urmă cu doar câteva luni, reprezentanții constructorului german au confirmat zvonurile care spuneau că viitoarea generație C-Class va fi oferită și în varianta hybrid. Mai târziu, șeful diviziei AMG, Tobias Moers, a declarat că noul motor de 2.0 litri folosit pentru versiunile de performanță AMG A45, AMG CLA 45 și AMG CLA 45 Shooting Brake, ar putea fi introdu și pe modelele mai mari din gamă.

Potrivit unor surse apropiate companiei, germanii vor dezvolta o nouă generație a modelului celebru AMG C63, dar vor renunța la motorul V8 de 4.0 litri volum. Locul acestuia îl va ocupa un sistem de propulsie hybrid bazat pe propulsorul de 2.0 litri volum de 421 CP.

Aceeași sursă adaugă că, sistemul hybrid va integra la fel și tehnologia EQ Boost, care în cazul versiunilor AMG 53, oferă un plus de 22 de cai putere și 250 Nm pentru o perioadă scurtă de timp. În cazul lui AMG C63, sistemul pregătit de nemți ar urma să ofere și mai multe resurse.

În total, viitorul tren de propulsie hybrid pregătit pentru AMG C63, ar putea oferi valori similare cu cele ale actualei generații, adică 510 CP și 700 Nm.

Totodată, nemții vor veni și cu un sistem de tracțiune integrală, care include și un mod Drift, care să gestionează resursele viitorului model de performanță.

Potrivit unui raport publicat în urmă cu câteva săptămâni, noua generație Mercedes-Benz C-Class va debuta în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2020, în timp ce versiunea de performanță AMC C63 ar urma să fie lansată până la finalul anului viitor. 

NICIUN COMENTARIU