Adrian Candu şi-a achitat amenda! Îndeamnă cetăţenii să respecte regulamentul circulaţiei rutiere

111

În fața legii toți sunt egali. Aceasta o dovedește Andrian Candu, Președintele Parlamentului, care a achitat o amendă pentru încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere. Candu a fost amendat pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea automobilul soției sale. Imaginile au fost surprinse de un internaut care le-a postat pe contul său de facebook.

Pentru utilizarea telefonului mobil în timpul șofatului, domnul Candu s-a ales cu o amendă de 400 lei și trei puncte de penalizare. Dat fiind faptul că a achitat a doua zi de la emiterea amenzii, acesta a plătit doar 50%, adică 200 de lei.

„Respectarea cu strictețe a regulilor de circulație rutieră este obligatorie și nu ar trebui să existe excepții. Convorbirile telefonice în timp ce te afli la volan sunt periculoase, atât pentru siguranța proprie, precum și a celor din jur și, evident, sunt interzise prin lege. Eu am greșit și regret faptul că la sfârșitul săptămânii trecute am comis această abatere de la normă (faptul că a fost o urgență nu e o scuză). Mă bucur că foarte mulți cetățeni, în mod special tânăra generație, înțelege pericolele care pot fi generate de nerespectarea regulilor de circulație rutieră. Faptul că încălcarea pe care eu am comis-o a fost făcută publică pe rețelele de socializare este un lucru foarte bun și trebuie încurajate astfel de acțiuni. Mai mult decât atât, toți suntem egali în fața legii și legea trebuie aplicată în mod egal, indiferent de ocupațiile fiecăruia. Astăzi am achitat amenda corespunzătoare și am fost penalizat cu trei puncte. Regret încălcarea comisă. În același timp, îi îndemn pe toți să respectăm legea și fiecare dintre noi să contribuie la educarea spiritului civic și a respectării regulilor de circulație”, scrie Candu pe contul său de Facebook.

f39ebc06546b1804d5719b5bf46c0b77

Autoexpert.md reamintește că potrivit datelor oferite de poliție în primele luni ale anului 2015, 343 de șoferi au fost amendați pentru aceeaşi ispravă. Este de precizat faptul de la 1 iulie 2015 șoferii francezi şi-au luat adio de la convorbirile telefonice în timp ce se află la volan, chiar şi şoferii care până acum utilizau dispozitivele hands-free au fost vizaţi de noua lege. Astfel Franţa a devenit prima țară din Uniunea Europeană care interzice folosirea căştilor pentru a vorbi la telefon în timpul condusului.

Să sperăm că măsura poate crea un precedent, astfel că şi alte state, ar putea adopta această lege inclusiv Republica Moldova. Între timp sugerăm domnișoarei să se gândească, când transformă salonul automobilului într-un platou de filmare, la siguranța ei și a celorlalți participanți la trafic.

Autoslalom etapa a 4-a

12029185_568405356640893_1095227897_n

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ