Află tot ce trebuie să știi despre noua generație BMW Seria 1! Modelul bavarez compact este gata să cucerească piața

95

Compania BMW a făcut publice primele imagini și informații detaliate care se referă șa noua generație Seria 1! Modelul compact va fi disponibil doar în versiune cu cinci portiere și va debuta în premieră mondială în cadrul evenimentului special #NEXTGen desfășurat între 25 și 27 iulie.

Noul BMW Seria 1 oferă câteva modificări de ordin estetic, o platformă cu roți motrice față, motoare diesel și benzină, dar și o serie de tehnologii de ultimă generație!

Noua generație BMW Seria 1, are o lungime de 4.319 mm (-5 mm comparativ cu vechea versiune), lățimea este de 1.799 de mm (+34 mm), iar înălțimea a crescut cu 13 mm și măsoară 1.434 de mm. În plus, ampatamentul modelului de clasă compactă este de 2.670 de mm, cu 20 de mm mai puțin față de vechiul Seria 1.

Trecerea la noua platformă cu roți motrice față, aduce și o serie de modificări în ceea ce privește proporțiile, iar aceste lucruri se traduce diferit în limbajul de design. Astfel, capota este mai scurtă, iar montații A sunt ceva mai înclinați. În partea din spate, designerii au au evazat mai tare aripile pentru a-i oferi masculinitate modelului compact.

Noua generație a lui Seria 1 propune și faruri cu un design modificat. În varianta de bază, nemții oferă doar lumini de zi cu LED, în timp ce versiunile de top primesc faruri full-LED (opțional, există și versiune Adaptive Full-LED). În partea din spate, BMW a pregătit stopuri cu LED (opțional) și terminații cromate pentru sistemul de evacuare.

Varianta de bază a lui Seria 1 va primi jante din oțel sau aliaj cu diametrul de 16 inch, în timp ce vârful de gamă M135i xDrive va fi echipat cu jante cu diametrul de 18 inch. Opțional, clienții pot alege și un set nou de jante M Sport cu diametrul de 19 inch.

Deși dimensiunile nu diferă foartă mult de vechea generație, noul Seria 1 promite ceva mai mult spațiu pentru toți pasagerii. Conform oficialilor producătorului german, o diferență majoră poate fi simtiță pe locurile din spate. Pasagerii care vor călători pe bancheta lui Seria 1 vor avea un plus de 33 de mm în dreptul genunchilor și încă 19 mm în dreptul spațiului pentru cap.

Așa cum era de așteptat, BMW a introdus și pe noul Seria 1 o serie de tehnologii moderne! Instrumentarul clasic de bord este disponibil fie într-o variantă mixtă (analogic și digital cu ecran de 5.1 inch), fie într-o variantă 100% digitală. În acest caz, nemții propun un ecran de 10.25 inch care poate fi personalizat în funcție de dorințele șoferului. În centrul planșei de bord se află ecranul sistemului de infotainment care poate fi comandat în versiuni cu diametrul de 8.8 și 10.25 inch. În premieră pe Seria 1, BMW introduce și un Head-up Display color de 9.2 inch, dar și funcții de control prin gesturi. Sistemul Apple CarPlay va fi și el disponibil.

BMW a pregătit patru linii de echipare pentru noul Seria 1: Advantage, Sport Line, Luxury Line și M Sport. Fiecare dintre acestea oferă o serie de accesorii de exterior diferite, dar și mici modificări de interior. 

● Clienții noului Seria 1 vor putea alege una dintre cele trei tipuri de suspensii. Alături de varianta standard, care a fost croită pentru a oferi un comportament dinamic ridicat, nemții propun suspensia M Sport care reduce garda la sol cu 10 mm, sau o suspensie adaptivă. Indiferent de versiunea aleasă, BMW Seria 1 este echipat cu o punte spate independentă.

În momentul lansării, noul Seria 1 va fi disponibil cu două motoare pe benzină și trei unități diesel. Fanii motoarelor pe benzină vor putea alege fie varianta de bază BMW 118i, fie vârful de gamă BMW M135i xDrive.

Versiunea BMW 118i va fi echipată cu motorul de 1.5 litri volum, capabil să ofere 140 de cai putere și 220 Nm. O funcție de overboost va oferi un plus de 10 Nm pentru o scurtă perioadă de timp. Standard, versiunea BMW 118i va fi echipată cu o variantă îmbunătățită a cutiei manuale cu șase trepte. Opțional, clienții pot alege și transmisia Steptronic cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Pentru a putea trece de noul sistem de testare WLTP, nemții au introdus și un filtru de particule pe versiunea BMW 118i.

Cea de-a doua variantă pe benzină disponibilă în momentul lansării poartă numele de M135i xDrive. Aceasta este echipată cu motorul de 2.0 litri volum, care generează 306 cai putere și 450 Nm cuplu motor. Resursele motorului sunt gestionate de o transmisie automată Steptronic Sport cu opt rapoarte, de un diferențial Torsen cu alunecare limitată și de sistemul de tracțiune integrală xDrive. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.8 secunde (4.7 secunde atunci când este comandat și pachetul M Performance), iar viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Cei care preferă motoarele diesel vor putea alege din trei unități, toate fiind echipate cu un sistem de tratare a gazelor de evacuare pe bază de uree (reducere catalitică selectivă). Varianta de bază în gama diesel poartă numele de BMW 116d. Clienții vor primi un motor de 1.5 litri volum, capabil să ofere 116 CP și 270 Nm. Și în acest caz, nemții oferă standard o cutie manuală cu șase trepte. Pe lista de opționale apare și o transmisie automată cu șapte trepte. În cazul acestei versiuni, BMW spune că a obținut deja omologarea pentru norma de poluare Euro 6d.

Al doilea diesel se numește BMW 118d și mizează pe resursele unui motor cu capaciteatea de 2.0 litri. Unitatea dezvoltă 150 CP și 350 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 8.5 secunde atunci când resursele sunt gestionate de o transmisie manuală (8.4 secunde pentru varianta cu transmisie automată Steptronic cu 8 trepte). Consumul mediu mixt anunțat de BMW fiind de doar 4.1 – 4.4 litri/100 de kilometri.

Cea mai potentă versiune diesel poartă indicativul BMW 120d xDrive. Motorul de 2.0 litri volum oferă 190 CP și 400 Nm între. Standard, această versiune este echipată cu transmisia automată cu opt trepte. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 230 km/h. Consumul mediu anunțat de BMW pentru versiunea 120d xDrive este cuprins între 4.5 și 4.7 litri/100 de kilometri.

Pentru un plus de eficiență, cele două transmisii automate folosesc informațiile primite de la sistemul de navigație și din partea sistemului Active Cruise Control pentru a selecta treapta optimă atunci când vehiculul se apropie de o succesiune de viraje, de rampe sau de alte vehicule. De asemenea, funcțiile de coasting și de Auto Start Stop folosesc datele primite din partea sistemului de navigație pentru a oferi eficiență sporită.

Noua generație BMW Seria 1 preia o serie de sisteme de siguranță și asistare de pe modelele mai mari. Clienții vor avea la dispoziție sistemul Cruise Control cu funcție de frânare sau tehnologia Active Cruise Control cu funcție Stop&Go. Cele două sisteme funcționează până la o viteză de 160 km/h, iar în funcție de versiunea aleasă, mașina poate opri complet. Pornirea poate fi făcută și în mod automat în funcție de timpul de staționare.

Standard, versiunile dedicate pieței din Europa vor include următoarele: Collision and Pedestrian warning cu funcție City Braking și Lane Departure Warning. Opțional, clienții pot alege pachetul Driving Assistant care propune următoarele sisteme: Lane Change Warning, Proactive Driving Assistant și Rear Collision Warning.

Noul Seria 1 va putea fi echipat și cu sistemul BMW Digital Key. Astfel, șoferul poate utiliza telefonul inteligent pentru a deschide/închide mașina și pentru a porni motorul. Nemții folosesc tehnologia NFC (Near Field Communication) pentru a oferi acest echipament opțional, iar conform reprezentanților companiei, sistemul funcționează chiar și atunci când bateria telefonului este complet descărcată. Motorul va porni doar după ce șoferul a fost identificat, iar telefonul mobil a fost poziționat într-o zonă specială.

NICIUN COMENTARIU