„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba”, spun cei de la INP referindu-se la șoferii care nu își pot schimba obiceiul de a parca vehiculul acolo unde doresc!

O analiză a Inspectoratului Național de Patrulare arată că majoritatea conducătorilor auto obișnuiesc să oprească, staționeze sau să parcheze în locurile unde le este comod, în fața magazinului, în intersecții, pe trecerile pietonale, dar practic și pe scările blocului unde locuiesc sau lucrează.

Toate aceste nereguli creează obstacole pentru accesul pompierilor, ambulanțelor și polițiștilor atunci când fiecare minut contează pentru salvarea unei vieți, pentru persoanelele cu dizabilităţi locomotorii și mamele cu copiii în cărucioare, care sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă punându-și viața în pericol.

INP atenționează că de astăzi agenții de patrulare vor intensifica activitățile cu privire la încălcarea menționată, întru prevenirea, neadmiterea și înlăturarea acestor nereguli care dau dovadă de iresponsabilitate, dar mai grav, creează pericol.

Noua regulă legală cu privire la parcarea neregulamentară care va intra în vigoare la 22 aprilie curent, va permite documentarea contravențională a șoferilor care nu se conformează prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și 4 puncte de penalizare.

Pe parcursul anului trecut, peste 8 400 de șoferi au fost sancționați pentru staționarea sau parcarea în locuri neregulamentare, iar în primele 3 luni a anului curent, peste 540 s-au ales cu procese-verbale, cu circa 75% mai puțin decât perioada analogică a anului precedent.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită conducătorilor auto:
– să parcheze mașinile în așa fel încât să nu creeze impedimente celorlalți participanți la trafic;
– să pledeze pentru călătoria cu transportul public;
– o alternativă este parcarea în locurile special amenajate și să nu uite că fiecare șofer este și pieton.

Pentru detalii despre noile prevederi ale RCR privind oprirea sau staționarea unităților de transport, accesați următorul link

Precizare #INP cu privire la noile reguli pentru parcarea pe trotuare Ca urmare a mediatizării informației privind…

Опубликовано Inspectoratul Național de Patrulare al IGP Вторник, 19 марта 2019 г.

NICIUN COMENTARIU