Colectarea de bani la buget continuă cu o nouă operaţiune marca INP! Astfel, pe site-ul igp.gov.md, apare un nou comunicat de presă în care se spune că timp de trei zile, agenții de circulație vor monitoriza deplasarea auto-specialelor pe străzile capitalei, dar pe și traseele raionale, iar șoferii care nu vor da dovadă de vigilență la volan și nu vor acorda prioritate vehiculelor speciale urmează a fi sancționați!

Şoferii însă, ar trebui să ştie că acest lucru se face „în scopul profilaxiei accidentelor rutiere cu implicarea automobilelor cu regim prioritar de circulație (Pompieri, Ambulanțe, Poliție etc.)”. Operaţiunea anunţată se va desfăşura în perioada zilelor 22-24 decembrie curent, sub denumirea de „Girofar”.

În acest context, INP menţionează că potrivit prevederilor art. 241 aliniat 2, Cod Contravențional al RM, „Conducătorii auto care nu acordă prioritate vehiculului cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră în funcțiune”, pot fi sancţionaţi cu o amendă de la 500 la 600 lei, cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.

Aşadar, stimaţi conducători auto, aveţi grijă la drum, la gropi, la pietoni, dar şi la automobilele echipate cu dispozitive speciale, iar amatorilor de muzică şi bassul la maxim le recomandăm să fie prudenţi nu doar la semafoare, dar şi la oglinzile retrovizoare. Lăsând sarcasmul şi ironia deoparte, pot spune că am fost martor de nenumărate ori, când ambulanţa, cu semnalele luminos şi sonor puse în funcţiune, aştepta în ambuteiaje până frumoasa adormită încheia discuţia la telefon sau ridica ochii nevinovaţi la oglindă!

Drum bun!

sursa: igp.gov.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ