Ajuns la 375 de unităţi, McLaren anunţă sfârşit de producţie pentru hypercarul P1!

34

McLaren a reuşit să vândă, dar şi să livreze clienţilor săi, toate modelele P1 planificate pentru producţie. Astfel, că de la începutul carierei sale în 2013, au fost asamblate 375 de unităţi şi toate dintre acestea sunt executate şi lucrate diferit, în cadrul unui amplu program de customizare după placul clienţilor!

Chiar dacă maşinile erau deja vândute în scurt timp după lansare, producţia acestora a durat ceva timp, iar unii cumpărători au fost nevoiţi să aştepte luni întregi şi chiar ani, până a ajunge să îşi vadă maşina în garaj. Iar asta deoarece, pentru fiecare model în parte s-au consumat cel puţin 800 de ore de lucru, unde elementele componente erau asamblate în mediu timp de 17 zile şi o singură zi era necesară pentru asamblare.

Până şi vopsirea putea dura până la cinci zile în care muncitorii aplicau în jur de 5-8 litri de vopsea şi 8-9 litri de lac. Per total la producţia unui singur supercar, erau antrenaţi 105 de angajaţi profesionişti iar fiecare dintre aceştia şi-au lăsat amprenta pe un model istoric!

Din cele 375 de maşini produse, 34% au fost vândute în SUA, 26% au fost livrate pe bătrânul continent, 13% revenindu-le clienţilor din Orientul Mijlociu şi continentul African, iar alte 27% au ajuns în ţările asiatice. Pe final de carieră, britanicii au publicat şi câteva imagini cu primul dar şi ultimul model de McLaren P1 produs.

first-and-last-mclaren-p1 (1)

first-and-last-mclaren-p1 (2)

first-and-last-mclaren-p1 (3)

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ