Alfa Romeo anunță recall de proporții. Circa 60.000 de exemplare Stelvio și Giulia sunt rechemate din cauza unei defecțiuni descoperite la sistemul Adaptive Cruise Control!

Producătorul italian de automobile, mereu a știu să proiecteze mașini atrăgătoare în materie de design și aici avem suficiente exemple precum 156. 159, Brera, 4C, etc. Însă cu electronica mereu cei de la Alfa Romeo au avut neînțelegi.

Se pare că problemele compartimentului electronic continuă să persiste și la modelele noi din gama italienilor. Astfel constructorul din Torino anunță rechemarea în service a 60.000 de unități ale modelelor Giulia și Stelvio, comercializate la nivel global în perioada anilor 2017-2019.

Totul a început după ce un angajat Fiat-Chrysler a descoperit o posibilă defecțiune la sistemul Adaptive Cruise Control. Mai exact, în anumite condiții, există pericolul ca acest sistem să rămână activat sau mașina să accelereze chiar dacă cel de la volan apasă pedala de frână! Din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate accidente din această cauză, însa Alfa Romeo vrea sa evite orice situație neplacută.

Tocmai din acest motiv, Alfa Romeo își sfătuie clienții să nu folosească temporar sistemul Adaptive Cruise Control până nu vor vizita un service specializat pentru a primi un update de software. Evident, toate reparațiile sunt achitate de producător.

Constructorul italian precizează că sunt afectate unitățile Giulia produse între anii 2017-2019 și exemplarele Stelvio asamblate între 2018 și 2019. Dintre cele 60.000 de mașini, 19.000 s-au comercializat în Statele Unite ale Americii, iar altele 40.000 au fost vândute înafara continentului american.

NICIUN COMENTARIU