Alpina revine în atenţia pasionaţilor de lux şi cai putere cu două noi modele. Este vorba despre B5 Bi-Turbo, în caroseria sedan dar şi touring, ambele trecute printr-o serie de îmbunătăţiri. Cea mai importantă schimbare însă, se anunţă sub capotă, acolo unde a fost instalat propulsorul V8 preluat de pe ediţia aniversară a lui M5. 

Benzinarul de 4.4 litri a fost la rândul lui lucrat astfel că acum produce nu mai puţin de 600 cai putere şi 800 Nm de cuplu motor. Performanţele indicate în fişa tehnică fac posibilă o accelerare de la zero la prima sută la oră în numai 4.2 secunde iar viteza maximă atinsă se ridică la 328km/h! Asta în timp ce consumul mixt de carburanţi nu depăşeşte pragul de 10 litri / 100 km (9.5 mai exact) iar emisiile de CO2 rămân la limita de 221 g/km.

Pe lângă motor, maşina a primit o suspensie sport cu amortizoare reglabile electronic şi stabilizatoare active. De asemnea în dotarea standard au fost incluse şi diferenţialul cu alunecare limitată, tapiţeria din piele Merino sau trimurile piano black. Opţional, clienţii pot comanda un nou sistem de evacuare marca Akrapovic care pe lângă sunet şi performanţe îţi vor salva 17 kilograme din masa totală a maşinii. De asemenea este disponibil şi un nou sistem de frânare.

Preţul noilor modele Alpina B5 Bi-Turbo pornesc de la 108.600 euro petru sedan şi 111.900 pentru versiunea Touring.

000 (1)

000

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ