În timp ce BMW este preocupat de proiectarea noului model de M5, în caroseria G30, Alpina a anunţat deja că va prezenta noul B5 Bi-Turbo, în mai puţin de o lună de zile, la Salonul Auto de la Geneva.

Construit pe o nouă platformă (CLAR) şi cu o greutate redusă considerabil, noul B5 are şansele să devină unul dintre cele mai bine echilibrate automobile Alpina. Acesta va utiliza propulsorul de 4.4 litri, V8, dar care va fi modificat pentru a produce X cai putere. Germanii nu vor să ne spună cât mai exact, însă dacă precedentul B5 punea pe roţi în jur de 600 CP (591 mai exact), atunci noul model ar trebui să fie şi mai performant.

Şi chiar dacă ar fi să rămână la performanţele „vechi”, B5 Bi-Turbo din 2017 oricum va fi mai rapid, graţie inovaţiilor şi tehnologiilor folosite de BMW. Ulterior, Alpina va scoate pe piaţă şi versiunea B5 Touring, care va fi singura opţiune pentru familiştii care nu vor un Audi RS6 şi nici Mercedes-AMG E63 Estate. Iar asta deoarece, BMW nu este pregătit, încă, să lanseze un M5 Touring.

Alpina B5 teaser -1 Alpina B5 teaser -2 Alpina B5 teaser -3 Alpina B5 teaser -4 Alpina B5 teaser -6

NICIUN COMENTARIU