Am ajuns să o auzim și pe asta. Ferrari pregătește debutul unui SUV de 700 CP care va concura cu Urus!

201

Piața dictează tendințele, iar acestea ne arată că cele mai populare vehicule sunt SUV-urile. Astfel producătorii auto, chiar și cei care de-a lungul anilor au construit doar supercaruri, sunt nevoiți să se conformeze pieții. Însă când auzi că și Ferrari se pregătește de lansarea unui SUV, rămâi cu gura căcată.

Italienii de la Ferrari au confirmat dezvoltarea proiectului Purosangue, model care se anunță a fi un rival de temut pentru Lamborghini Urus și Aston Martin DBX. Modelul Purosangue ar urma să apară până în 2022.

Fostul CEO al constructorului italian, Sergio Marchionne, era împotriva ideei de a construi un SUV Ferrari, în timp ce actualul CEO Louis Camilleri, nu vrea să vadă cuvintele SUV şi Ferrari în aceeaşi propoziţie. Este un lucru obișnuit în rândul mărcilor de lux, care preferă să atribuie modelelor lor denumiri speciale. Spre exemplu, Ferrari GTC4Lusso nu este numit de către constructor un hatchback, iar Audi spune că modelul RS7 este un liftback.

Cu toate acestea, s-a confirmat deja faptul că Purosangue va avea o gardă la sol ridicată şi că motorul se va afla pe puntea din faţă.

Cel mai probabil, Purosangue nu va primi un motor V12, favorit fiind propulsorul modelului F8 Tributo, adică un V8 supraalimentat de 3,8 litri volum care produce 710 cai putere şi un cuplu maxim de 770 Nm, mai mult decât suficient pentru un SUV supersport. O altă variantă ar fi viitorul motor Ferrari V6 de 2,9 litri volum cu tehnologie hybrid, care va livra 723 CP şi aproape 800 Nm. Sunt mici şansele ca Ferrari să construiască un motor nou pentru Purosangue, mai ales că nu au anunţat un astfel de plan.

Ferrari nu a anunţat informaţii despre preţul de vânzare, însă susţin că Purosangue va fi cel mai bun model din segmentul SUV-urilor supersport. Cu alte cuvinte, se aşteaptă să ceară mai mult decât concurenţii, iar acest lucru este foarte posibil, mai ales dacă la un motor de peste 700 de cai modelul lor va fi mai puternic decât Lamborghini Urus (641 CP).

Presa internaţională estimează prețul viitorului SUV construit de Ferrari, la un preț de circa 200.000 de dolari, fără extraopţiuni.

Mai multe despre Ferrari Purosangue urmează să aflăm pe parcursul acestui an.

NICIUN COMENTARIU