Americanii au lucrat la acest hypercar aproape 10 ani. Acum se laudă cu un cuplu la roți de 8.800 Nm!

343

Startup-ul californian Drako a prezentat recent hypercarul pur electric GTE, construit în parteneriat cu compania Fisker. Vehiculul de performanță reprezintă defapt un coupe cu patru uși echipat cu patru motoare electrice cu magneți permanenți, câte unul pentru fiecare roată.

Puterea totaă a celor patru motoare electrice constitue 1.217 cai putere, iar cuplul maxim calculat la roți ajunge la 8.800 Nm!

Șeful proiectului Drako GTE asigură că, pentru dezvoltarea și finalizarea hipercarului a fost nevoie de aproape un deceniu. Mândria creatorilor acestui model este sistemul de control activ al vectorului de tracțiune, care a fost dezvoltată pe circuitul Nurburgring. Acest lucru înseamnă că, distribuția cuplului pe fiecare roată poate fi ajustată de peste 1.000 de ori pe secundă. Pentru moment reprezentanții Drako nu fac publice caracteristicile dinamice ale lui GTE, dar precizează că viteza maximă atinge indicele de 332 km/h!

Electrocar-ul este proiectat pentru a găzdui patru pasageri. Autonomia modelului la fel nu a fost încă făcută publică, cunoaștem doar că capacitatea bateriei este de 90 kWh. Șasiul hypercar-ului este construit de compania Fisker, suspensia este achiziționată de la Öhlins, iar frânele de la Brembo. În funcție de preferințele proprietarului, Drako GTE poate fi echipat cu jante cu diametrul de 20 de inch cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S sau un set de jante de 21 de inch cu cauciucuri Michelin Pilot Sport Cup 2s.

NICIUN COMENTARIU