Americanii cuceresc pas cu pas Europa. Tesla Model 3 este cel mai vândut EV din Italia în luna septembrie!

534

Imediat după prezentarea sa oficială în Europa, Tesla Model 3 a început să cucerească piața vehiculelor electrice de pe Bătrânul Continent! Așa cum se presupunea, modelul americanilor a devenit extrem de popular în Olanda și Norvegia, țările cu cele mai mari vânzări de EV-uri.

Acum, constructorul din Silicon Valley reușește să obțină performanțe similare și în alte piețe mari din Europa. Model 3 a devenit în luna septembrie cel mai vândut vehicul electric din Italia în luna septembrie, cu 325 de exemplare vândute. Pe locul secund se află Nissan Leaf cu 260 de unități ți Smart EQ Fortwo cu 250 de exemplare comercializate.

Celelalte două EV-uri marca Tesla se află la fel în topul din Italia. Model X se regăsește pe locul 8 cu 35 de unități, iar Model S pe poziția a 10-a cu 15 unități. Performanța a contribuit la creșterea vânzărilor de mașini electrice în Italia cu 156% comparativ cu perioada similară a anului 2018, la 1.253 de unități.

Performanța înregistrată în ultimele luni, i-a permis lui Model 3 să urce pe locul secund în clasamentul celor mai vândute vehicule electrice din primele nouă luni ale anului 2019, la 1.491 unități. 

Americanii au astfel șanse ca până la sfârșitul acestui an să detroneze liderul Renault Zoe, care până în prezent s-a livrat într-un număr total de 1.796 de unități. Model S și Model X ocupă locurile 8 și 9 pentru această perioadă cu 208 și, respectiv, 184 de unități.

NICIUN COMENTARIU