Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat astăzi pe pagina sa de web, noi prețuri plafon la comercializarea cu amănuntul a carburanților pentru următoarele două săptămâni. Din păcate acestea nu sunt deloc îmbucurătoare.

Astfel, în perioada 16 mai – 29 mai, pentru un litru de benzină Premium-95 cu cifra octanică de minim 95 se stabilește prețul maxim de – 19.15 lei, adică cu 33 de bani mai mult decât cel anterior, iar pentru motorină – 17.09 lei, un preț mai mare cu 30 de bani decât cel stabilit acum două săptămâni în urmă.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere trebuie să determine, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, să le publice pe pagina sa web și să le afișeze pe panourile informative de la stațiile de alimentare.

Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, după ora 24:00. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

NICIUN COMENTARIU