Anunț oficial: Salonul Auto de la Geneva anulat din cauza coronavirusului!

159

După numeroase consultări și discuți, autoritățile elvețiene au decis să amâne celebrul Salon Auto de la Geneva, care se desfășoară anual.

Consiliul Federal s-a reunit astăzi, 28 februarie, într-o ședință extraordinară ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus și a interzis desfășurarea oricărui eveniment public sau privat la care sunt invitate mai mult de 1.000 de persoane.

„Consiliul Federal a decis să declare „situație specială” și să interzică manifestațiile cu peste 1.000 de persoane. Interdicția intră în vigoare cu efect imediat și este valabilă cel puțin până în 15 martie”, menționează Consiliul Federal într-un scurt comunicat de presă.

Ulterior, organizatorii Salonului Auto de la Geneva au confirmat la rândul lor anularea evenimentului în cadrul unei conferințe de presă.

„Regretăm să anunțăm că ediția 2020 a Salonului Auto de la Geneva va fi anulată. Este un caz de forță majoră. Evenimentul nu poate fi amânat. Nu este posibil. Este prea mare. Nu este fezabil să-l amânăm pentru septembrie sau octombrie”, au precizat oficialii elvețieni. 

Salonul Auto de la Geneva ar fi trebuit să înceapă în după-amiaza zilei de luni, 2 martie, cu o serie de evenimente la care ar avea acces exlusiv presa internațională și specialiștii din domeniu, iar pe 3 și 4 martie urmau să fie zile de presă cu numeroase lansări de modele și concepte din partea constructorilor.

Ulterior, în perioada 5-15 martie, Salonul Auto de la Geneva urma să fie deschis publicului larg.

The 90th edition of the GIMS, which was supposed to welcome the media from next Monday and the general public from 5 to…

Опубликовано Geneva International Motor Show Пятница, 28 февраля 2020 г.

NICIUN COMENTARIU