Aston Martin DB9 GT devine cel mai performant DB9 din istoria producătorului!

26

Aston Martin a promis să ne cucerească cu noi proiecte în viitorul apropiat, însă până atunci, compania britanică ne întreţine cu versiuni îmbunătăţite ale modelelor existente deja. Este şi cazul lui DB9 care de curând a primit versiunea GT, cea care îi aduce un plus de performanţă, dar şi noi tehnologii. 

Coupe-ul este dotat cu aceeaşi unitate V12 de 6.0 litri volum, dar care a suferit mici intervenţii pentru ca în rezultat, motorul pe benzină, aspirat natural, să îţi încânte simţurile cu cel puţin 540 de cai putere şi 620 Nm de cuplu motor, realizaţi la 5.500 rotaţii pe minut. Astfel, noul Aston Martin DB9 GT devine cel mai potent DB9 produs vreodată.

Coincindeţă sau nu, dar supercarul britanic va fi prezentat publicului chiar la Festivalul de viteză de la Goodwood. Din surse veridice am reuşit să aflăm că noul DB9 GT accelerează de la zero la prima sută la oră în 4.5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 295 km/h. Sinceri să fim, nu sunt chiar cele mai uluitoare performanţe, însă rămân a fi demne de un sportcar de lux.

Designerii au avut grijă ca GT-ul să poată fi deosebit de un DB9 convenţional, dotându-l cu jante cu 10 spiţe şi un diametru de 20 de inch, noi blocuri optice faţă şi spate, insigne GT pe toată caroseria dar şi accente de negru în care sunt finisate spoilerul şi difuzorul spate.

Lista de opţionale este una foarte variată şi permite clienţilor accesul la o sumedeie de accesorii fabricate din fibră de carbon, tapiţerii din piele de calitate înaltă, trimuri individuale dar şi un nou volan. Respingător sună doar preţul, care este de 187.000 de euro în Germania!

Aston-Martin-DB9-GT-1

Aston-Martin-DB9-GT-2

Aston-Martin-DB9-GT-6

Aston-Martin-DB9-GT-7

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ