Britanicii de la Aston Martin au prezentat ultima versiune a sportivei Vanquish pe care au numit-o Utimate. Aceasta va fi versiunea de adio a sporcarului şi va număra doar 175 de unităţi, 100 din care vor fi produse în caroseria coupe si 75 decapotabile.

Versiunea specială va fi propusă în trei variante de echipare. Prima se va numi Contrasting Carbon, vopsită în negru cu elemente de culoarea cuprului şi fibră de carbon. Aceleaşi culori vor domina şi la interior.

A doua variantă – Sportline, se deosebeşte printr-o caroserie gri cu elemente albastre. Iar a treia modificare, cu numele Modern Lux, se va vinde în culoarea albă cu elemete bronz şi un habitaclu brun.

La capitolul motorizare, acestea vor fi echipate cu acelaşi propulsor folosit mai devreme la asamblarea lui Aston Martin Vanquish S. Mai exact acesta este un V12 de 5.9 litri volum, care fiind cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte, dezvoltă 600 CP. Acelerarea de la 0-100 km/h durează 3.5 secunde, iar viteza maximă pe care o atinge este de 324 km/h.

Pe piaţa britanică preţul modelului coupe va începe de la 211.900 lire sterline, iar pentru caroseria cabrio, doritorii vor trebui să achite de la 223.900 lire sterline.

Aston Martin Vanquish va fi urmat de un nou model care va fi prezentat în vara anului 2018. Se cunoaşte deja că acesta urmează a fi construit la baza modelului DB11 şi va fi echipat cu motor V12 Twin-turbo.

NICIUN COMENTARIU