Atenție proprietari de BMW E46! Puteți schimba gratuit Airbagul șofer, la dealerul din Moldova! Iată ce ai de făcut

1126

Istoria cu airbagurile ce necesită înlocuite a ajuns și în România unde BMW a decis să ia atitudine. Astfel că reprezentanții companiei bavareze au anunțat autoritățile române despre campania de Recall.

Potrivit bmwblog.ro, BMW a informat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului că recheamă în service modelul BMW E46 pentru o inspecție a airbag-ului șoferului. Operațiunea de verificare și, eventual de înlocuire, nu va presupune niciun cost suplimentar pentru proprietari.

Noi nu puteam lăsa fanii și proprietarii BMW din țară, fără cunoștință de cauză astfel că am apelat singuri la importatorul BMW în Moldova, Autospace SRL și iată ce am aflat.

Rechemarea în service fiind anunțată în tot Grupul BMW, este valabilă și pentru Republica Moldova. Astfel că orice proprietar al acestui model, Seria 3, în caroseria E46, poate merge la dealer iar în baza codului de caroserie (VIN Cod) va afla dacă și mașina sa necesită intervenție.

Conform celor de la BMW, ar putea apărea o posibilă degradare a tabletelor propulsoare ce poate duce la o declanșare extrem de agresivă a airbag-ului. Această declanșare extrem de agresivă poate duce la spargerea corpului metalic din componența airbag-ului.

Dacă are loc această spargere, componentele metalice pot străpunge airbag-ul și pot pătrunde în interiorul mașinii, cauzând răni fatale.

La baza acestei decizii stau trei accidente, toate având loc în 2019. Două dintre ele au avut loc în Australia, în iulie și septembrie, iar un al treilea a avut loc în Cipru, în luna noiembrie a anului trecut.

Modelele afectate de această rechemare în service au fost fabricate în perioada iunie 1997 – iunie 2000.

NICIUN COMENTARIU