etilotest

Numărul șoferilor prinși băuți la volan este foarte mare iar acest lucru duce la accidente tragice care la fel, sunt în continuă creștere în țară. Pentru evitarea pericolului la care vă expuneţi, ar fi cazul să aflați în cât timp iese alcoolul din organism.

Alcoolemia este denumirea cantităţii de alcool aflată temporar în fluxul sanguin al unei persoane. Ea mai este denumită şi „concentrația de alcool în sânge”, „nivelul de alcool în sânge”, „îmbibație alcoolică”, sau „grad de intoxicație alcoolică” şi se poate determina în urma a trei examinări. Putem avea alcoolemie din aerul expirat, din probe de sânge sau din probe de urină. Unul dintre cei mai importanţi factori în stabilirea perioadei necesare corpului să elimine alcoolul este greutatea.

În cât timp iese alcoolul din organism la bărbaţi

Pentru a putea estima în cât timp iese alcoolul din organism trebuie să stabilim o greutate medie a bărbatului. Aceasta va fi de 80 de kilograme şi vă vom  oferi unele exemple de situaţii:

  • Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.
  • În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.
  • La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate.

În cât timp iese alcoolul din organism la femei

În cazul femeilor, o să stabilim greutatea medie a acestora la 60 de kilograme:

  • Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore şi 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0. dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore.
    În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminaţi complet în aproximativ 3 ore şi 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.
  • 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentraţie de 40% alcool, eliminarea acestuia se face în aproximativ 2 ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească şi el la 4 ore şi jumătate.

În cât timp iese alcoolul din organism

Organismul uman este capabil să dizolve în fiecare oră o cantitate de alcool egală cu 10 ml sau 8 grame de alcool pur. Rinichii elimină aproximativ 5% din alcoolul consumat prin urină. Un truc poate fi acela să consumaţi foarte multă apă.

În cât timp iese alcoolul din organism: Legislaţia autohtonă

Daca alcoolmetrul politistului afişeazăde la 0,15 mg/l pînă la 0,5 mg/l în aerul expirat atunci aveți un grad minim.

O valoare pestede 0,5 mg/l în aerul expirat te aruncă în categoria infractorilor cu grad maxim și prevede o amendă de 150 de unități convenționale cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani.

sursa: click.ro

NICIUN COMENTARIU