Atenţie Şoferi! Iată ce articol din legislaţie vă poate salva de la achitarea amenzilor!

19887

Este alegerea ta, să încalci sau să conduci regulamentar. Noi însă vă îndemnăm să respectaţi cu stricteţe Regulamentul Circulaţiei Rutiere, aceste legi sunt deseori scrise cu sânge şi majoritatea sunt doar pentru siguranţa dvs!

Şi atunci o să vă întrebaţi la ce bun am mai veni cu un sfat care îi ajută pe alţii să se eschiveze de la răspundere? Răspunsul sună în felul următor, pentru a vă proteja mai bine de neglijenţa angajaţilor Inspectoratului Naţional de Patrulare, care încalcă o sumedenie de prevederi şi norme, atunci când întocmesc un proces verbal.

Toţi greşim şi ei, şi noi, adică şoferii. Însă de multe ori, poliţiştii îşi încalcă atribuţiile de servici într-un mod autoritar şi împart amenzi în stânga şi în dreapta, fără să ţină cont de normele în vigoare. Multe dintre acestea, le găsiţi stipulate la articolul 443 din Codul Contravenţional, cu privire la conţinutul procesului verbal.

Aflaţi astfel că, agentul constatator, este obligat să îndeplinească procesul verbal întocmai, cu toate datele necesare, aşa cum prevede legea şi nu altfel. Drept urmare, o abatere de la acesta, conform articolului 445 al aceluiaşi Cod Contravenţional, atrage nulitatea procesului verbal!

„Neconsemnarea în procesul-verbal cu privire la contravenţie a datelor şi faptelor indicate la art.443 are ca efect nulitatea acestuia.”  Totuşi, acest lucru nu vă garantează victoria în instanţele de judecată. Prin urmare cel mai bine este să respectaţi RCR şi rămâneţi în zona de siguranţă, nu doar pentru cei dragi, dar şi pentru cei din jur.

Mai jos, vedeţi continuarea seriei utile de articole, destinate şoferilor. 

PART 2. Util pentru şoferi. Iată care alte articole din legislaţia RM te pot salva de la plata amenzilor!

NICIUN COMENTARIU