Atenție Șoferi! Iată trei amenzi care riscați să le primiți în sezonul rece

7192

Operațiuni speciale – amenzi. Radare – amenzi. Camere video de supraveghere – amenzi. Dar pe lângă toate astea mai sunt încă o sumedenie de motive și situații pentru care inspectorul de patrulare poate să îți dea o amendă.

Iar în sezonul de iarnă, polițiștii îți pot găsi oricând ac de cojoc, cu oricare din aceste trei reguli de respectat. Prima, își are efectul încă de la 1 noiembrie, în fiecare an și ține de obligațiunea de a include lumina de întâlnire în faruri, sau faza scurtă, chiar și pe timp de zi.

O altă prevedere sezonieră, este cea legată de anvelopele de iarnă. Legea spune că ești obligat să ai mașina echipată cu anvelope de iarnă, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei! Astfel că nu ai nici o scuză dacă afară era soare și frumos iar la un moment dat a început să ningă și ai fost luat prin surprindere.

Totodată este bine să știi că poți primi o amendă și dacă folosești anvelope cu crampoane. Însă aici deja este prevăzută și perioada exactă de restricție. (1) Circulaţia pe drumurile naţionale a vehiculelor cu şenile, a vehiculelor echipate cu pneuri utilate cu crampoane (în afara perioadei 1 decembrie –  1 martie)!

Și ultima, riscați o amendă pentru, citez, ”nemenţinerea în stare curată a dispozitivelor de iluminare, de semnalizare, a numărului de înmatriculare, a seturilor reflectorizante, a sticlelor de la portierele din faţă şi a parbrizului vehiculului.”

NICIUN COMENTARIU