Atenție șoferi! Începând cu ziua de astăzi INP va desfășura acțiuni de depistare a vehiculelor care au instalate faruri de tip xenon aftermarket

1540

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește șoferilor că, conform RCR de la 1 noiembrie și până pe 31 martie aceștia sunt obligați să circule cu faza scurtă a luminilor de întâlnire și pe timp de zi, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere din cauza vremei instabile, însoțite de ploi, ceață și alte fenomene meteo ce reduc semnificativ vizibilitatea în trafic.

Totodată, polițiștii menționează că, în perioada 1-10 noiembrie INP va desfășura acțiuni de depistare a șoferilor care au instalate la autovehicule dispozitive de iluminare exterioară, faruri de tip xenon. Amintim că este interzisă circulația automobilelor care au instalate ilegal faruri de tip XENON, excepție fiind doar vehiculele care au acest tip de iluminare instalat din uzină.

Pentru instalarea luminilor xenon, șoferii se sancționează cu amendă de la 150 la 300 de lei, conform Codului Contravențional al RM.

NICIUN COMENTARIU