Astăzi, 9 august, primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a inspectat lucrările de reparaţie a străzii Academiei, din cartierul Telecentru al capitalei. Acolo unde de dimineaţă, ÎM Regia „Exdrupo” a demarat lucrările de asfaltare.

 

Drumul are lungimea de 1 kilometru şi o suprafaţă de 9.475 de metri pătraţi şi va fi reabilitat în întregime, în perimetrul străzilor Gheorghe Asachi şi Drumul Viilor. Costul estimativ al lucrărilor de reparație a străzii Academiei este de 3,8 milioane de lei, iar asfaltarea străzii se va încheia până la sfârşitul săptămânii curente.

În urma vizitei pe şantier, primarul interimar Ruslan Codreanu a dispus ca ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” să execute lucrări de curăţare a arborilor din zonă şi de amenajare a spaţiilor verzi, iar ÎM Regia „Lumteh” să asigure reabilitarea iluminatului public în cartierul respectiv.

Lucrările de reparaţie pe str. Academiei au început încă în luna iulie, anul curent. Iniţial a fost frezat învelişului asfaltic, după care SA „Apă-Canal Chişinău” a efectuat lucrări de reabilitare a reţelelor de apeduct din zonă.

NICIUN COMENTARIU