Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunță că Germania nu recunoaște permisele de conducere și certificatele de pregătire profesională dobândite în Republica Moldova și preschimbate apoi în România, transmite ziarulromanesc.de

„Vă informăm că autoritățile germane nu recunosc permisele de conducere și certificatele de pregãtire profesionalã dobândite în Republica Moldova și preschimbate apoi în România, considerându-le nevalabile pe teritoriul Germaniei.
Deși conducătorul auto a obținut legal permisul de conducere și certificatul de pregătire profesională în Republica Moldova, iar ulterior, preschimbă aceste documente în România, obținând astfel permis de conducere românesc, valabil în toate țările UE, autoritățile germane consideră că acest permis de conducere nu este valabil din motiv că șoferul nu a obținut acest document românesc în baza unui examen recunoscut în UE. UNTRR va solicita clarificări în acest sens Ministerului Afacerilor Interne din România și autorităților germane în baza legislației europene în domeniu, cu sprijinul ambasadei Germaniei la București.” se spune în comunicatul Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România.

Anunțul UNTRR, face referire la un șofer român, angajat al unei firme de transport din România, care a fost sancționat de autoritățile germane cu o amendă de 500 de euro pentru că avea permis de conducere obținut în Republica Moldova și preschimbat apoi în România.

Autoritățile din Germania au considerat că acest permis nu este valabil pe teritoriul german. Ba mai mult, vehiculul a fost pus sub sechestru până când patronul companiei de transport va trimite un șofer cu permis valabil din România!

NICIUN COMENTARIU