Autoritățile din regiunea transnistreană anunță despre o serie de modificări legislative conform cărora amenzile pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră nu vor mai putea fi achitate pe loc, scrie sputnik.md

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a semnat legea care prevede excluderea normelor privind achitarea pe loc a amenzilor din Codul cu privire la contravențiile administrative.

De azi înainte angajații poliției rutiere din regiunea transnistreană nu vor fi autorizați să încaseze amenda la locul comiterii încălcării.

Actualmente, dacă șoferul își recunoaște vina, pe numele acestuia nu va mai fi întocmit un proces-verbal administrativ care să stabilească încălcarea. Șoferului i se eliberează o factură cu suma amenzii, pe care acesta o poate achita în regim preferențial: doar jumătate din sumă în primele 20 de zile de la comiterea infracțiunii.

Mediile de informare din Transnistria scriu că, potrivit noilor norme legislative, șoferul va putea achita benevol amenda pe parcursul a 60 de zile, la filialele bancare din regiune precum și prin intermediul aplicației mobile „Internet-bank”.

NICIUN COMENTARIU